Dancehall Queen Style (DHQ)

Lukkari

Kausi 23.8. - 7.12.2024

 TorstaiPerjantaiLauantai
13:00  
Dancehall Queen Style
TÄYNNÄ
Venla
18:00 
Sensual Dancehall Queen Style
TÄYNNÄ
Venla
 
20:00
Dancehall Queen Style
Anna
  

Tiiviskurssit

16.11, 23.11, 30.11, 7.12
DHQ Flexy Tricks
Lauantai 14:00-15:00
Venla
DHQ & Female Dancehall Freestyle
Lauantai 15:00-16:00
Venla

Viikkotunnit tauolla la 12.10., Afrohouse-tiiviskurssi järjestetään tällöin aikataulun mukaan. Kaikki tunnit tauolla pe 6.12 (itsenäisyyspäivä).

Ilmoittautumaan tästä!

Tutustu myös Female Dancehalliin ja muihin Dancehall-tunteihin

Dancehall Queen Style on jamaikalaisten naistanssijoiden kehittämä seksikäs ja voimakas tanssityyli, johon liittyy monenlaisia lantionkäyttötekniikoita, akrobaattisia elementtejä sekä naisellisia queen style -liikkeitä. Dancehall Queen on Jamaikalla dancehall-kulttuurin sisällä syntynyt kulttuurillinen instituutio, jossa naiset valtaavat tilan keskiön esittelemällä asujaan, asennettaan, tyyliään sekä tanssiaan. Ajan saatossa dancehall queenien rooli on kehittynyt tanssillisemmaksi, ’bruk out’ -maisemmaksi, ja mukaan on tullut akrobaattisesti näyttäviä elementtejä kuten päällä seisontaa, spagaatteja ja erilaisia lantionkäyttötekniikoita.

Dancehall Queen Style -tunneilla haetaan lajiin kuuluvaa asennetta, harjoitellaan lantionkäyttötekniikoita ja naisellisia liikkeitä, sekä akrobatiaa. Tunnit eivät vaadi aiempaa osaamista akrobatiasta ja eritasoisille tanssijoille annetaan eritasoisia liikevaihtoehtoja. Luvassa on voimakkaita, naisellisia ja anteeksipyytelemättömiä koreografioita, joita jokainen voi tanssillaan tulkita itselleen sopivaksi ja tuoda oman mausteensa tanssisaliin! Polvisuojat ovat suositeltavat. Polvisuojia on myynnissä myös Viballa.

Sensual DHQ

Tekeekö mielesi fiilistellä hidasta, sensuellia, seksikästä ja naisellista liikettä? Tällä kurssilla etsimme pehmeää ja sitkeää liikekieltä, emme kiirehdi vaan otamme aikamme, ja keskitymme kokonaisvaltaiseen tanssillisuuteen. Tunnilla rakennetaan koreografioita, joiden avulla harjoittelemme fiilistelyä, tunteen ja ilmaisun tuomista omaan tanssiin sekä esiintymistä erilaisten harjoitteiden avulla. Kurssilla tehdään lattiatyöskentelyä ja akrobatian alkeita. Näiden kanssa edetään rauhassa ja omaan tahtiin, eikä tunnille osallistuminen vaadi aiempaa kokemusta lattiatyöskentelystä. Vaikka et olisikaan luontainen esiintyjä eikä lempipaikkasi olisi lavalla yleisön edessä, kurssilla pääset harjoittelemaan turvallisessa ympäristössä oman mukavuusalueen ulkopuolelle astumista (tai tanssimista)! Tunnille kannattaa ottaa mukaan polvisuojat. Polvisuojia on myynnissä myös Viballa.

DHQ Flexy Tricks

Tällä neljän kerran kurssilla keskitymme venyvyyteen ja voimaan. Treenaamme aluksi venyvyyttä aktiivisten liikkeiden kautta, joihin yhdistyy lihasvoima. Tavoitteenamme on tulla vahvoiksi koko liikeradalla. Kurssilla keskitytään erityisesti hartioiden, selän ja lonkkien venyvyyteen. Toinen osa tunnista muodostuu venyvyyden käytännön soveltamiseen dancehall queenien käyttämien, venyvyyttä vaativien temppujen muodossa. Jos splitit ja silta ja niiden monet variaatiot ovat tavoitteinasi, tämä kurssi on sinulle! Harjoitteita ja temppuja varioidaan osallistujan venyvyyden, vahvuuden ja taitotason mukaisesti. Tunnille kannattaa ottaa mukaan polvisuojat ja joogablokit – ilman joogablokkejakin pärjää, mutta ne auttavat huomattavasti. Tunnille ei ole ennakkovaatimuksia.

DHQ & Female Dancehall Freestyle – Uutuus!

DHQ ja Female Dancehall Freestyle LAB! Freestyle LAB on ainutlaatuinen tilaisuus päästä opettelemaan vapaata tanssia ja ilmaisua, sekä valmistautua  tuleviin tanssitapahtumiin. 

Kurssiin sisältyy alkulämmittely, jonka jälkeen kurssilla tehdään monipuolisia erilaisia freestyle-harjoitteita, sekä annetaan työkaluja oman tanssin ja freestylen kehittämiseen. 

Kurssilla treenataan omaa ilmaisua, freestylea ja sitä miten käyttää omassa tanssissa hyödyksi jo aiemmin opittua materiaalia.

Erilaisia harjoituksia tehdään ryhmässä, yksin ja parin kanssa.